luni, 30 septembrie 2013

Anticonceptionale , riscuri si beneficii



Mai mult de 100 de milioane de femei din intreaga lume folosesc pilula contraceptiva. Dar foarte rar, aceasta are efecte secundare grave. Cu toate acestea, informatii recente cu privire la siguranta pilulei sunt remarcabil mai bune. 

Potrivit unui un raport important recent utilizatoarele pilulei contraceptive au o reducere de 12 la suta sa dezvolte cancer. A fost dovedit ca pilula are si anumite avantaje majore pentru sanatate: ea reduce, de obicei, durerile in perioada menstruatiei, scurteaza perioada menstruatiei, dar si reduce cantitatea. 

Nu exista nici o indoiala ca pilula contraceptiva poate provoca uneori probleme grave, cum ar fi: tromboza venoasa profunda (TVP) sau coagularea (acest lucru este acum considerat a fi putin mai frecvent la femeile care iau pilule care contin desogestrel progestogenii si gestoden) si accidente vasculare cerebrale.

Din fericire, aceste evenimente sunt rare. Dar ele sunt mult mai probabile sa se intample daca persoanele au anumiti "factori de risc", precum:
esti fumatoare;
ai un istoric in familie de tromboza sau alte boli similare (de exemplu, daca mama ta a suferit un atac de cord sau o tromboza venoasa profunda); 
suferi de diabet zaharat fiind supraponderala; 
ai hipertensiune arteriala; 
ai un nivel al colesterolului ridicat (hipercolesterolemie);
ai antecedente de flebita (inflamatia venelor) sau tromboflebita fiind imobilizata o perioada de timp (mai ales daca ai suferit o interventie chirurgicala).

Varicele
Multe persoane cred ca nu poti lua pilule contraceptive, daca ai varice. Acest lucru nu este adevarat.
Cu toate acestea, in ultimii ani a devenit evident ca problemele grave cu varicele sunt o contraindicatie pentru administrarea pilulelor contraceptive. Dar, daca ai doar vene varicoase usoare si superficiale, este destul de probabil ca medicul tau sa iti prescrie o pilula cu doze mici pentru tine - cu conditia sa nu prezinti alti factori de risc.

Factori genetici
Este clar ca anumite anomalii de coagulare a sangelui care sunt in multe familii te fac mult mai susceptibile la coagulare. Cel mai cunoscut dintre acestea este factorul V Leiden. Daca ai acest lucru, iti sugeram sa recurgi la o alta forma de contraceptie.

Sindromul Hughes 
In ultimii ani, a devenit evident faptul ca o multime de femei au ceea ce se numeste sindromul Hughes (sindrom anti-fosfolipidic sau APLS). Aceasta tulburare de coagulare le predispune la coagularea grava a sangelui. Daca ai sindromul Hughe, nu trebuie sa iei pilule contraceptive. 

Migrene
In prima parte a acestui secol, cercetarile au aratat ca femeile care au migrene severe si folosesc contraceptive orale prezinta un risc inacceptabil sa faca un accident vascular cerebral. In cazul in care ai migrene poti folosi pilula "cu prudenta". Dar daca ai migrene foarte mari ar trebui sa eviti contraceptivele orale, cu totul.

Indiferent daca ai sau nu migrene, daca prezinti simptome, cum ar fi dureri de cap severe, tulburari oculare, senzatie de amorteala, paralizie, surditate, dificultati de vorbire si le ai in timp ce folosesti contraceptive orale, ar trebui sa incetezi tratamentul imediat, si sa te adresezi medicului tau pentru a cere sa vorbesti cu un expert in neurologie. Din fericire, astfel de evenimente alarmante sunt rare.

Pilula nu creste riscul anumitor tipuri de cancer, dar scade riscul altora. Orice crestere a riscului de cancer de la pilule va inceta odata ce incetezi pastilele. 

- Cancerul la san  
- Cancerul ovarian
- Cancerul de col uterin
- Cancerul intestinal

Cancer de san
O analiza mai mare a studiilor efectuata in toata lumea in privinta contraceptivelor orale, precum si riscul de cancer mamar, arata ca femeile care iau pilula au o usoara crestere, dar semnificativa a riscului de cancer de san. Dar tot studiile arata ca riscul incepe sa scada odata ce este incetat acest tratament si 10 ani dupa ce ai incetat riscul de cancer de san revine la normal.

Medicii nu cred ca utilizarea pilulei este posibil sa modifice dimensiunea riscului la femeile care au rude apropiate cu cancer de san. Dar nu exista dovezi care sa spuna ca modul in care pilula ar putea afecta riscul de cancer mamar la cei cu un istoric familial.

Daca ai o istorie in problemele de san, cum ar fi noduli benigni, de asemenea, ar trebui sa fii foarte precauta. Se crede ca estrogenul din pilula  poate determina un risc crescut. Deci, ar fi mai bine sa iei un brand de pastila care sa aiba un numar de estrogen mai mic. 

Cancerul de col uterin
Au fost facute niste cercetari care indica faptul ca utilizarea pilulei creste riscul cancerului de col uterin. Imaginea este confuza, deoarece femeile care iau contraceptive orale sunt mai susceptibile de a fi active sexual. Si poate ca nu folosesc de fiecare data si alte metode contraceptive, precum prezervativul, astfel incat acestea sunt mai expuse riscului de a lua HPV, care este un factor de risc cunoscut pentru cancerul de col uterin.

In general, cercetarea sugereaza ca, luand chiar in considerare acesti factori, utilizarea contraceptivelor orale este independent legata de un risc crescut de cancer de col uterin. 

Cancerul ovarian
Pilula contraceptiva te protejeaza impotriva cancerului ovarian. Acest lucru este deosebit de important daca ai cazuri de cancer ovarian in familia ta. Protectia vine de la hormonii pe care pilula ii suprima, care stimuleaza in mod natural ovarele. Se pare ca cu cat iei mai mult pastile, cu atat etse mai mic risc imbolnavirii de cancer ovarian.

Cancerul de uter
Pilula, de asemenea, protejeaza impotriva cancerului de uter. Acest lucru este posibil datorita progesteronului, care ajuta aici, mai degraba decat de estrogenul. Cercetarile sugereaza ca protectia impotriva cancerului de uter dureaza cel putin 15 ani dupa ce incetezi sa mai iei contraceptive orale. 

Cancerul intestinal
Un studiu publicat in 2007 arata ca pilula de asemenea poate proteja impotriva cancerului intestinal. In general, probele de cercetare sugereaza ca femeile care au luat pilula prezinta un risc de 20% mai mic de cancer intestinal. Dar ai nevoie de mai multe cercetari pentru a fi sigura.

Pilule contraceptive interfereaza cu modul in care femeile isi aduc aminte anumite informatii, potrivit unui studiu. Expertii spun ca femeile care iau anticonceptionale orale tind sa-si aminteasca diferite aspecte ale unui incident decat cele cu cicluri menstruale naturale.

Prin schimbarea echilibrului hormonal al unei femei, pilula modifica modul in care ea isi aminteste anumite informatii. Cele care au luat astfel de pastile sunt mai putin capabile sa isi aminteasca detaliile unui eveniment, dar in schimb isi pot stapani mult mai bine emotiile. 

Pilula actioneaza prin reducerea estrogenului si progesteronului pentru a preveni o sarcina. Aceste produse chimice ale "emisferei stangi a creierului", au o mare legatura cu capacitatea femeilor de a-si aminti evenimentele in mod logic, potrivit neurobiologilor care a lucrat la acest studiu.

Desi pilula nu aduce prejudicii memoriei, inseamna ca evenimentele sunt memorate intr-un mod diferit. Expertii de la Universitatea din California, Irvine, au analizat modul in care femeile care au luat pilula isi aduc aminte de un accident de masina in comparatie cu cei care nu iau aceste pastile.

Cele care folosesc pilula isi amintesc mai clar evenimentul traumatic - un baiat a fost implicat, iar medicii i-au refacut ambele picioare. Cele care nu folosesc pilula isi amintesc mai multe detalii - cum ar fi un hidrant de langa masina.

Un comentariu:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere