luni, 30 septembrie 2013

Riscurile sarcinii dupa avort



Riscurile sarcinii dupa avort

Femeile care au suferit un singur avort spontan pot avea apoi o sarcina normala. Insa ele au riscuri mai mari sa sufere complicatii in sarcinile viitoare, arata studiile. Autorii studiului au declarat ca aceste femei ar trebui monitorizate la fel de mult ca femeile care au avut avorturi spontane repetate.







Un nou studiu asupra efectelor unui prim avort spontan

Aceste concluzii au decurs din studiul efectuat la Universitatea din Aberdeen, UK, primul de acest tip care sa evalueze impactul unui prim avort spontan asupra sarcinilor viitoare. Femeile aflate in aceasta situatie au avut un risc de 3,3 ori mai mare de preeclampsie si de 1,5 ori mai mare de a avea un bebelus prematur.


Autorii studiului au declarat ca aceste femei ar trebui monitorizate la fel de mult ca femeile care au avut avorturi spontane repetate.
Cercetarile anterioare se concentrasera asupra consecintelor a trei sau mai multe avorturi spontane (avorturi spontane repetate), desi la majoritatea femeilor, este mai probabil sa fi existat un singur avort spontan.




Consecinte


Desi la majoritatea femeilor aceste riscuri sunt mici, supravegherea obstetrica marita ar trebui sa nu fie limitata la femeile care au avut mai multe avorturi spontane.


Fata de femeile care au avut o prima sarcina normala, femeile care au avut un avort spontan au avut un risc de 1,7 ori mai mare de iminenta de avort spontan, caz in care au avut simptomele insa nu au ajuns sa piarda sarcina.


De asemenea, ele au avut un risc de 1,3 ori mai mare de sangerare dupa 24 de saptamani la sarcinile urmatoare.
Studiul efectuat pe peste 33 de mii de femei, publicat in British Journal of Obstetrics and Gynaecology, a descoperit si ca femeile care avusesera un avort spontan aveau un risc de doua ori mai mare de travaliu indus si de aproape sase ori mai mare de a avea o nastere vaginala asistata de instrumente, cum ar fi prin folosirea forcepsului.

Nasterile inainte de termen dupa 34 de saptamani au fost de 1,6 ori mai frecvente, iar greutatea sub normal (mai mica de 2500 g) a fost de 1,6 ori mai frecventa.





Cercetatorii spun ca un singur avort spontan a marit riscul de complicatii ale sarcinii la sarcinile urmatoare fata de femeile care au avut o prima sarcina fara probleme. Desi la majoritatea femeilor aceste riscuri sunt mici, supravegherea obstetrica marita nu trebuie limitata la femeile care au avut mai multe avorturi spontane.

Este totusi important ca femeile sa fie constiente de existenta riscurilor, insa nu trebuie sa se alarmeze de rezultatele studiului.
Femeile care au avut un avort spontan pot avea o sarcina normala. Daca prima sarcina a avut complicatii li se poate oferi monitorizare si tratamente pentru a imbunatati rezultatele.
Descoperirile acestui studiu sunt utile profesionistilor care asista femeile insarcinate. Ele ofera o idee asupra complicatiilor care pot aparea ca rezultat al unui avort spontan. Acest lucru va ajuta medicii sa se ocupe mai bine de sarcinile viitoare.
Unul dintre factorii care nu au fost evaluati in cadrul studiului a fost intervalul dintre avortul spontan si urmatoarea sarcina.
Acest aspect este important deoarece multe dintre studiile precedente au aratat ca un interval mai mic de sase luni intre avortul spontan si sarcina urmatoare mareste substantial riscul de complicatii ale sarcinii, iar riscul nu ar atinge minimul decat dupa 18 luni sau doi ani.
Cercetatorii au aratat ca una din cinci sarcini se termina cu un avort spontan in primele trei luni de sarcina, iar una dintre 100 de femei are avorturi spontane repetate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu