miercuri, 2 octombrie 2013

Despre infertilitate


Despre infertilitate

Infertilitatea este o problema cu care se confrunta aproximatix 15% din cuplurile din Romania si este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. 


Infertilitatea - problema pentru 15% din cuplurile dn Romania

Infertilitatea este o problema cu care se confrunta aproximatix 15% din cuplurile din Romania si este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Sarcina este o perioada foarte importanta in viata unui cuplu, de aceea multe cupluri acorda o mare atentie in planificarea unui copil. Iata totul despre infertilitate, in cadrul celei mai ample platforme online ce uneste femeile care se confrunta cu infertilitatea precum si se bucura de sprijinul celei mai mari comnunitati de suport in caz de infertilitate:

Mai intai de toate trebuie sa va spunem ca singurul in masura sa determine cauzele si tratamentul infertilitatii, care difera de la cuplu la cuplu, este medicul obstetrico-ginecolog..



Infertilitatea de cuplu


Infertilitatea este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Conform acestei definitii 15% dintre cuplurile de varsta reproductiva sunt infertile. Un alt concept, fecunditatea, exprima sansa de a obtine o sarcina care sa se finalizeze cu un copil intru-un ciclu menstrual dat.

Definitia infertilitatii este rigida deoarece se raporteaza la o perioada fixa,12 luni,insa aproximativ 90% din cupluri concep dupa primul an de coabitare, dar exista posibilitatea conceptiei spontane si in urmatorii ani, desi rata fecundabilitatii scade cu fiecare an.


Aparitia vietii ramane un miracol, in timp ce neaparitia unui urmas pentru un cuplu constituie o problema. Dupa 6 luni de incercari fara succes este timpul, in cele mai multe cazuri, sa va prezentati la un medic pentru o investigatie amanuntita


Cand intervine specialistul in infertilitate?


Un medic obstetrico-ginecolog poate trata infertilitatea pana la un punct, dupa care va trebui sa apelati la un specialist in infertilitate. Acesta este un moment tensionat pentru ambii parteneri si faptul ca veti fi trimis la un al doilea specialist poate fi descurajant. Nu trebuie sa uitati insa faptul ca nu doar tratamentul in sine si administrarea unor pastile va duce la fertilitate.

Un control amanuntit al ambilor parteneri inainte de a se incepe un tratament impotriva infertilitatii este absolut necesar. Se vor controla activitatea hormonala, ritmul menstrual si anatomia femeii. Se vor prescrie vitamine prenatale care vor indeparta riscul avortului si eventuale problemele genetice .

Femeile tinere (sau barbatii) au mai multe sanse ca rezultatul sa fie pozitiv intr-o perioada mai scurta de timp, decat cele mai in varsta. Intre 4 si 6 luni de insucces in fertilizare poate fi o problema la cuplurile intre 20-30 de ani, dar un cuplu de peste 30 de ani va trebui sa astepte inca cateva luni inainte de a suspecta o problema de fertilizare.


    FERTILITATEA SCADE ODATA CU VARSTA!    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu