miercuri, 2 octombrie 2013

Cand este momentul potrivit al ciclului pentru a concepe un copil?

Cand este momentul potrivit al ciclului pentru a concepe un copil?

Ovulatia este esenta fertilitatii femeiesti. Deci, ea trebuie urmarita de un cuplu pentru a-si mari sansele in a concepe un copil. In mod normal, ovulatia are loc o data pe luna. Mii de oua, care exista din momentul nasterii femeii, sunt depozitate in ovare. Iata mai multe informatii despre ovulatie si calculatorul ovulatiei dvs.



Cand este momentul perfect al ciclului pentru a concepe un copil?


Momentul perfect si prielnic biologic, depinde de mai multi factori:

- durata de viata a spermatozoizilor
- durata de viata a ovulului
- perioada ovulatiei


Spermatozoizii pot supravietui in cervix timp de 3 pana la 5 zile, insa ovulul poate supravietui numai intr-un interval de dureaza 12 pana la 24 de ore. Fereastra fertila incepe in general cu 4 zile inainte de ovulatie si se termina la 24 de ore dupa aceea.

Despre momentul fecundatiei



Dar desigur aveti inca multe intrebari cu raspunsuri ne-aflate ca de exemplu:

- Daca penetrarea dureaza numai cateva secunde, o femeie poate ramane insarcinata?
- Poate aparea o sarcina daca barbatul si femeia fac ceea ce se cheama sex fals sau sex uscat?
- Poate ramane o femeie insarcinata din cauza pre-ejacularii?
- Poate aparea o sarcina daca femeia nu a avut orgasm?
Toate raspunsurile le aflati aici: Pot ramane insarcinata daca ... ?

Ce este ovulatia?


Ovulatia este procesul de eliberare a unui ovul matur din foliculul graafian in ovarul femeii, care trece apoi in trompele ovariene si in final in uter. Ovulatia incepe la pubertate si inceteaza la menopauza si are loc doar o singura data intr-o faza de ciclu chiar daca se emit mai multe ovule. Perioada cea mai fertila a femeii o reprezinta mijlocul ciclului menstrual, insa la unele femei apare si mai devreme de aceasta perioada. Despre Ovulatie, cititi pe larg aici.
Doctorii de specialitate precizeaza faptul ca ciclul mestrual se incadreaza intre 21 si 35 de zile, iar ovulatia poate varia intre a 10-a si a 16-a zi de dinaintea venirii ciclului menstrual, calculul facandu-se din prima zi menstruala. Cititi neaparat: Arta de a-ti urmari fertilitatea

Pentru o folosire sigura a metodei naturale de contraceptiei este indicat sa se determine data ovulatiei. Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu