miercuri, 2 octombrie 2013

Pot ramane insarcinata daca …?


Pot ramane insarcinata daca …?

Ardeti de nerabdare sa deveniti mamica? Sunteti deja pe drumul cel bun daca ati ajuns pe o pagina web. Aveti probabil o multime de intrebari si nelamuriri despre procesul de a deveni mamica iar urmatoarele intrebari si raspunsuri va vor clarifica cu siguranta o serie din ele.




Daca penetrarea dureaza numai cateva secunde, o femeie poate ramane insarcinata?

Raspuns:
De fiecare data cand penisul ajunge in contact direct cu zona vaginala, exista sansa unei sarcini. Ea poate sa nu fie la fel de mare ca in cazul unui act sexual cu penetrare in care a avut loc ejacularea, dar posibilitatea tot exista. Transmiterea bolilor sexuale este si ea posibila prin orice astfel de contact piele pe piele. E bine sa cunoasteti desigur, momentul ovulatiei.



Poate aparea o sarcina daca barbatul si femeia fac ceea ce se cheama sex fals sau sex uscat?

Raspuns:
(Asta inseamna ca nu a avut loc penetrarea, dar zonele lor genitale au fost in contact direct.) DA, atunci cand penisul si zona vaginala intra in contact, exista un mic risc de aparitie a unei sarcini dar si de transmitere a bolilor - daca e cazul



Poate ramane o femeie insarcinata din cauza pre-ejacularii?

Raspuns:
Pre-ejacularea este lichidul care se scurge in afara penisului inainte sa aiba loc ejacularea propriu-zisa. Cei mai multi barbati nu o pot controla si nu o simt.

Acest tip de lichid contine spermatozoizi si poate duce la o sarcina. Este o parte din motivul pentru care retragerea inainte de ejaculare ca metoda anticonceptionala nu este la fel de eficienta ca alte metode.

Poate aparea o sarcina daca femeia nu a avut orgasm?

Raspuns:
Da, sarcina se poate instala chiar daca femeia nu a avut orgasm. Orgasmul nu are legatura cu disponibilitatea ovulului pentru fecundare.



Poate sperma sa traverseze hainele sau materialele textile?
Raspuns:
Daca hainele erau pline de sperma si au fost in contact direct cu vaginul femeii, exista sanse foarte mici ca sperma sa intre in vagin, insa este foarte putin probabil. Nu exista studii concludente care sa dea un raspuns precis.



Poate femeia sa ramana insarcinata daca a facut sex in apa?
Raspuns:
Daca actul sexual are loc in apa de orice fel, sarcina este categoric o posibilitate. Motivul este ca actul sexual permite spermatozoizilor sa fie depozitati chiar in zona vaginala, iar apa din afara corpului nu are nicio influenta asupra acestui lucru.

Se poate instala sarcina daca ejacularea se produce in apa?

Raspuns:
Este putin probabil ca micii spermatozoizi sa calatoreasca prin spatiul vast al apei dintr-o piscina sau o cada de baie pentru a ajunge la vagin si a duce la aparitia unei sarcini. Daca ejacularea s-a produs in apa dulce calduta, spermatozoizii pot supravietui cateva minute. Daca se produce in apa fierbinte sau in apa tratata cu substante chimice, spermatozoizii nu pot supravietui mai mult de cateva secunde. O astfel de sarcina este foarte improbabila si in cele mai multe cazuri nu este deloc posibila.


Poate aparea o sarcina in urma sexului anal? 

Raspuns:
Sarcina nu poate aparea daca faceti sex anal, insa fiindca deschiderea vaginului si anusul sunt foarte apropiate, exista posibilitatea ca sperma sa se scurga in vagin si sa ajunga sa fertilizeze ovulul.


Daca barbatul ejaculeaza de multe ori, inseamna ca sansele aparitiei unei sarcini sunt mai mici?

Raspuns:
Numarul ejacularilor nu afecteaza posibilitatea instalarii sarcinii. Fiecare ejaculare contine aproximativ 300 de milioane de spermatozoizi si numai unul dintre ei este necesar pentru a fecunda un ovul.



Spermatozoizii mor in contact cu aerul? Oxigenul ucide spermatozoizii?

Raspuns:
Nu, acesta este un mit in care cred multi oameni, insa este fals! Abia cand sperma este USCATA spermatozoizii sunt morti si nu se mai pot deplasa sa fertilizeze ovulul. Spermatozoizii pot trai 3-5 zile daca se afla intr-un mediu cald si umed, cum este cervixul femeii. Spermatozoizii nu revin la viata daca sperma s-a uscat, chiar daca este re-umezita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu