luni, 30 septembrie 2013

Argumente pro si contra !

Anticonceptionalele sunt una dintre cele mai populare metode contraceptive. Potrivit unui studiu realizat recent de compania GfK Romania, 95% dintre romance folosesc anticonceptionalele ca metoda de contraceptie. Totusi, specialistii atrag atentia ca pilulele contraceptive sunt administrate de majoritatea femeilor din proprie initiativa, fara sa faca un consult sau analize, iar acest lucru le poate afecta grav sanatatea, ducand chiar la infertilitate. Parerile raman insa impartite. Iata cateva argumente pro si contra administrarii anticonceptionalelor:


Argumente pro


Anticonceptionalele regleaza ciclul menstrual

De cele mai multe ori, femeile incep sa ia anticonceptionale, la sfatul medicului, pentru a regla un ciclu menstrual neregulat, pentru a reduce sangerarea sau pentru a elimina durerile premenstruale.


Anticonceptionalele reduc riscul afectiunilor maligne

Potrivit studiilor recente, pilulele contraceptive pot proteja organismul de numeroase tipuri de cancer, precum cel ovarian, la san sau cel uterin, deoarece anticonceptionalele stimuleaza in mod natural ovarele, iar progesteronul pe care il contin are mai multe beneficii asupra organismului decat estrogenul. Rezultatele unor studii recente au aratat ca anticonceptionalele protejeaza organismul de cancerul uterin chiar si la 15 ani dupa incetarea administrarii acestor pilule.


Anticonceptionalele stimuleaza memoria

Cercetatorii sustin, de asemenea, ca femeile care iau pilule contraceptive au o memorie mai buna decat cele care nu le utilizeaza.

Acest lucru s-ar datora faptului ca pilulele reduc nivelul de estrogen si progesteron, hormoni care au legatura cu emisfera stanga a creierului. Astfel, acest proces le-ar ajuta pe femeile care iau anticonceptionale sa memoreze logic si mult mai bine anumite intamplari.


Argumente contra


Anticonceptionalele cresc riscul de tromboza

Pilulele contraceptive cresc riscul de tromboza, adica formarea unui cheag de sange in venele profunde ale membrelor inferioare. De asemenea, potrivit unui studiu realizat de curand, la femeile care iau anticonceptionale poate aparea si embolia pulmonara, ca o complicatie a trombozei.

Aceasta afectiune poate aparea cel mai frecvent in cazul femeilor fumatoare. Indicat este ca persoanele care au trecut de varsta de 35 de ani si iau pilule contraceptive sa renunte la fumat.


Anticonceptionalele ingrasa

In anumite cazuri, pilulele contraceptive pot creste apetitul, de aceea la multe dintre persoane pot aparea fluctuatii de greutatea.

Anticonceptionalele nu te feresc de bolile cu transmitere sexuala

Pilulele contraceptive ajuta la reglarea hormonala si te feresc de o sarcina nedorita, insa ele nu te pot feri si de bolile cu transmitere sexuala, a caror incidenta a crescut din ce in ce mai mult in ultimii ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu